file Gaggia Brera - Water not running

  • Meidan
  • Meidan's Avatar Topic Author
  • Visitor
  • Visitor
2 years 7 months ago #4786 by Meidan
I've decided to clean my Gaggia Brera today. While doing so, I've also took apart the filter and the valve that's inside the water tank. After putting it all together, water is not running at all, not through the steamer nor the coffee pouring part. I can hear the water pump working, but water is just leaking outside the machine.

It could be that I didn't put the valve right, but I've done this before without a problem. So I think something is clocking the water afterwards.

Can anyone tell what the problem is, or where should I look for it?

Thanks.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
2 years 7 months ago #4787 by colin
Sounds like a priming issue -- but you say that water is leaking outside of the machine --

Very important question: where is that water coming from?

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Meidan
  • Meidan's Avatar Topic Author
  • Visitor
  • Visitor
2 years 7 months ago #4788 by Meidan
It's difficult to tell, as I didn't open up that part of the machine, all I can see is that it's from somewhere around the water pump.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
2 years 7 months ago #4789 by colin
Yup - likely something blocked in the feed to the pump --

So you say there is a line that runs to the water supply and there is a water filter in the center
of it all? Sounds like this water filter may have a seating issue or a valve that is not opening.

If I can find the user manual, I might shed some more light on this.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Time to create page: 0.092 seconds